Kategorie
Uncategorized

CHLEBEK Z CZARNUSZKĄ

Domowy chlebek z czarnuszką, który najlepiej smakuje od razu po wyjęciu z piekarnika, jeszcze ciepły. Bardzo szybki w przygotowaniu z produktów ogólnodostępnych. Polecam wszystkim!


Czas przygotowania: 15 min
Ilość porcji: 1 bochenek

SKŁADNIKI:

  • 2,5 szklanki mąki
  • Szklanka ciepłej wody
  • Łyżka soli
  • 2 łyżeczki cukru
  • 25 g drożdży
  • 10 ml mleka
  • 1 łyżka oliwy
  • Czarnuszka

PRZYGOTOWANIE:

1. Drożdże podgrzewamy z mlekiem i cukrem. Następnie odstawiamy na 10 minut aż urosną.

2. Mękę, sól, oliwę, wodę, drożdże i czarnuszkę mieszamy w misce.

3. Blachę smarujemy masłem i oprószamy bułką tartą, później wylewamy ciasto.

4.Pieczemy w temperaturze 170°C przez 30-45 min.

SMACZNEGO :))

Zobacz także:

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s